Al ver voor onze jaartelling werden wafels als een soort van platte koek gebakken tussen twee hete ijzers.
Het ruitjespatroon had niets te maken met de baktechniek, maar diende enkel om de wafels mooier te maken. Ieder land had zijn eigen variant, met zowel een hartige als een zoete vulling.

Vanillewafels

Het vanillewafeltje is een klein wafeltje gemaakt van cakedeeg. Ideaal als versnapering bij de koffie.

Suikerwafels

Suikerwafel of Luikse wafel, een typisch Belgische specialiteit die zowel koud als pas gebakken gegeten wordt. Het is een wafel gemaakt van briochedeeg waarin parelsuiker wordt verwerkt.

Brusselse wafels

De Brusselse wafel is net als de Luikse wafel internationaal bekend en wordt warm gegeten. Deze wafel wordt gemaakt met opgeklopt eiwit, wat zorgt voor zijn zeer lichte structuur. Deze herken je ook op het einde van elke Nero-strip.

Brusselse wafels

Productomschrijving

Lichte krokante wafel met diepe inkepingen

Ingrediënten

Tarwebloem, melk, bruiswater, melkerijboter, eieren, zetmeel, puddingpoeder, gist, zout

Bereiding

Verwarmen in de oven (3 minuten op de rooster in een voorverwarmde oven van 180°C)

Houdbaarheid

THT 1 week na inpakdatum

Bewaren

Koel bewaren ≤ 6°C

Pannenkoeken

Van Dale: pan·nen·koek (de; m; meervoud: pannenkoeken) in een koekenpan gebakken (dunne) meelkoek.

Pannenkoeken

Ingrediënten

Melk, tarwebloem, eieren, suiker, bruiswater, arachideolie, zetmeel, puddingpoeder, zout

Bereiding

Verwarmen in een antikleefpan of in de microgolf (1,5 minuut 900 watt, afgedekt)

Houdbaarheid

THT 1 week na inpakdatum

Bewaren

Koel bewaren ≤ 6°C

Al onze producten zijn eigen recepten en worden vervaardigd met kwaliteitsvolle grondstoffen.